Recenzování

Pětice snímků, kterými nakrmíte svůj wtf faktor

12. srpna 2016 v 22:20 | Xerodoth Sigmius
Nějakou dobu se mi zkrátka nedostávalo dobrého materiálu, až jsem se bál, že se budu muset podívat na něco od Jodorowského (El Topo tam stále čeká a vím, že jednoho dne mne nemine). Ale všem Vesmírům dík, nestalo se tak. Tohle bude (až na závěrečnou recenzi a následné doporučení) poměrně odlehčená pětice. A ani žádný Lynch.

Pět mozkošukoidních filmů, jak je zvykem

4. března 2016 v 20:37 | Xerodoth Sigmius
Neumřel jsem. Fakt ne. Jen se mi nedostává času a nálad. Sice bych mohl napsat svůj canc plný nasranosti o tom, proč se lidé nejsou schopni poučit z historie. Nebo článek o tom, že vražda ve své podstatě není nic špatného. Ale nějak se mi nechce vířit vody. Šokujícné. Takže tu nadatluju tohle. Mimochodem, docházej mi dobrý mindfucky a ocenil bych, kdyby mi někdo něco dohodil.

Tradiční pětice mindblown filmů

30. prosince 2015 v 14:31 | Xerodoth Sigmius
Možná bych měl taky dělat pravidelněji jiné rubriky... ale... nah.

Po nějaké době opět přináším pět snímků, nad kterým vám zůstane rozum stát. Teda většině z vás. Budu se to snažit řadit od "soft" po "cojsemtokurvaviděl/a?". A obávejte se spoilerů.

Filmové zpracování Malého prince a Sigmova konspirace

22. prosince 2015 v 19:51 | Xerodoth Sigmius
Někteří s možná všimli, že to to chcíplo. Vskutku. Ono se totiž nic moc neděje. Myšlenkové pochody na bod mrazu, stereotyp. A zatímco ostatní blbnou z novýho dílu Star Wars, Sigma zašel na jiný snímek. Důvodem je to, že má polovička sehnala free lístky platné do pětadvacátého. A není fanoušek. Takže si radši přetrpím pohádku podle předlohy, kterou dobře znám, než její komentáře u filmu, kterému nebude rozumět. To si na to radši zajdu sám a nevadí, že za prachy. SPOILERY ZARUČENY.

Pět mindfucků, které jste pravděpodobně neviděli

26. října 2015 v 14:31 | Xerodoth Sigmius
Nedávno jsem porovnával, kolik filmů jsem viděl za tenhle rok s lety předchozími a upadl jsem do depresí. Protože tenhle rok byl zatraceně krátkej a chudej. Možná proto, že ty dobré mindfucky jsem už viděl všechny a teď vybírám jen ty bizarnosti.

Další pětice divnofilmů

15. června 2015 v 19:13 | KayW
Moje mindfuck období pokračuje. Poslední dobou sice není tolik času, ale od doby, co jsem recenzoval posledně, se přece jenom něco nahaldilo. Pokusím se vám představit pět. Ale většina je tak divná, že se o nich ani moc psát nedá. Takže tady je máte.

Všelicos - mini precenze

29. ledna 2015 v 9:56 | KayW
Precenze - recenze něčeho, co ještě nevyšlo. Asi si to slovo nechám patentovat.

List pěti mých oblíbených britských filmů

10. ledna 2015 v 11:52 | KayW
V rámci Lyřiny Novoroční soutěže se pouštím do mých oblíbených snímků, které vzešly z britské produkce. Většinou jde o TV filmy, ale myslím, že jsou natolik známé, že bych k nim ani moc nemusel psát. Ale já budu. Hlavně své dojmy. Nečekejte filmy, u kterých ječí davy v cosplayích. Tak dobře, nějaké tam jsou. Asi dost. Ale co už. A taky nebudu dělat ty, co jsem komentoval už předtím.

List pěti filmů pro lidi se střední až vysokou hladinou wtf faktoru

18. prosince 2014 v 12:31 | KayW
Dlouho jsem nic nezrecenzoval. A protože nemám moc v oblibě normální filmy, přichází další dávka psychedelie pro ty, co si chtějí trochu vymést hlavu nějakým mindfuckem. Na vlastní nebezpečí, samozřejmě. (tentokráte s větším množstvím spoilerů)

Za málo peněz hodně písmenek

1. listopadu 2014 v 19:50 | KayW
Možná trpíte tím samým problémem, co já. Vymetáte knihkupectví, sledujete, co kdo vydal nového, ale prostě nemáte dost na to, abyste to mohli rozfofrovat. A dali byste duši jen za to, aby bylo co číst. Přitom se dá ale koupit spousta známých titulů za menší částku, která je uváděna v knihkupectvích. Prostě musíte vědět, kde nakupovat.

Pětice psychedelických animovaných sérií

26. září 2014 v 21:11 | KayW
Mám rád psychedelično, jak už si někdo mohl všimnout. Už jsem to tuším kdysi sliboval, takže je to tady, i když bych mohl psát článek o Burtonovi, ale vážně by to spíš bylo jako přepisovat video od College Humoru. Jo, a to nejznámější asi nechám nakonec. Začnu od toho, co mi přijde nejvíc creepy.

List pěti filmů pro lidi s lehkou hladinou wtf faktoru

4. srpna 2014 v 16:32 | KayW
Abych se udržel v procesu. Tady půjde hlavně o komedie, žádná lynchovská dramata, složitosti a tak dále. Více, či méně profláknuté filmy, které zaručeně pobaví, a v jejichž hlavních rolích jsou postavy jednající zcela nesmyslně. A jde o FILMY. Takže žádný Adventure Time, Bravest Warriors nebo podobně. Tomu bych také mohl něco vyhradit. Ale nesmím to slibovat, nebo to v budoucnu neudělám.

List pěti životopisných filmů

28. června 2014 v 17:05 | KayW
Ne, že bych neměl co na práci, jen zase prokrastinuji. A krom toho, že pošta má nový způsob doručování balíků, na kterej tu brzo možná budu zase nadávat, se vůbec nic neděje. Navíc těch recenzí tu mám prostě málo, na filmy koukám teď po kvantech, na knížky nejsou finance... Já jen abyste si nemysleli, že ty listy dělám kvůli titulce, prostě je to zase fáze, jako ta s básničkama, co mě na jistou dobu zase přešla. Takže životopisné filmy. Alespoň ty z nejlepších na mém csfd listu. Jo, a obávám se, že tady to moc bez spoilerů nepůjde.

List pěti stand-up komiků

25. června 2014 v 16:23 | KayW
Jak jsem sliboval, tady to máte. Baj d vej, dík za ty tipy na depresivní filmy, co jste mi hodili do komentů. Jistojistě nějaké napirátím (i ty klasiky, které jsem pořád neviděl *krčí se ve studu*), až mě přejde ta mánie Terryho Gilliama a Davida Lynche. Pro zájemce tady je můj CSFD profil (můžu rozdat ještě asi tři body :P), takže kdyby vám docházela inspirace, tady jí máte.
Takže k těm komikům!

Pětice depresivních filmů

17. června 2014 v 17:12 | KayW
Měl bych dělat něco konstruktivního, jako třeba zařizovat si budoucnost...ale vědci ještě neprokázali život mimo internet. No dobře, zase se vymlouvám a nebudu to protahovat. Sice už se podobný list někde objevil, takže předpokládám, že v tom moři filmových a knižních recenzí zaniknu. Tady to máte. Bez vyzrazení konce...což je prakticky důvod, proč jsou pro mne ty filmy tak depresivní. Takže se to předem nedozvíte. Mňahaha. (případné spoilery byly nejspíše nevyhnutelné...a pokud tu jsou, jsou začerněné, takže pokud chcete riskovat vyzrazení části děje, klidně si je označte)

Přečteno od Vánoc

27. ledna 2014 v 17:29 | KayW
Pravda, ten svátek moc nemusím, ale do něj krom četby k matuře (kterou v seznamu vynechám) jsem neměl moc co číst. Takže tady to je. A bez přehnaného spoilerování.
 
 

Reklama