Cofftea time

27. června 2013 v 21:31 | KayW |  Viděno bláznovýma očima
Dnes to nebude úvaha, kritika, příběh, či podobná ftákovina. Mám na programu poodhalit vám výrobu věci, o které jsem se několikrát zmínil, dokonce o ní udělal i komiks. O všeléku a návykovému...hnusu? No...každý si udělá obrázek. Řeč je samozřejmě o kafočaji.

Už z názvu vyplývá, že ona tajemná směsice obsahuje černý čaj a kávu. Některé by název mohl zmýlit a tudíž se budou mylně domnívat, že se do kafe vrazí sáček čaje. Nope. Je to přesně naopak. Ale pozor na dávkování.
Rozlišujeme tři druhy: a) kafočaj sebevrahů, b) standart, c) pro polívčičkáře. První obsahuje lžičku, možná lžičku a půl kafe na normální hrnek. Nesladíme. Čaj černý. Pro své účely používám značku Earl Grey, co se týče kafe, musí být rozpustné (mně postačil Velvet). Verze standart povoluje lžičku cukru na klasický hrnek, půl lžičky rozpustného, ale čaj stále musí zůstat černý. U těchto verzí, pokud nejste moc navyklí na kofein by se měly někdy projevit prapodivné stavy. Brnění v hlavě, nutkání něco vyslovit, udělat, ukousnout si vlastní palec v případě nečinnosti, či jasnovidost. A samozřejmě, jakmile z vás kofein vyprchá - deprese.
A nakonec...mí neoblíbení polívčičkáři, kteří se i z normálního kafe snaží udělat sladkou břečku. Víte co, vy si dělejte co chcete. Vražte si tam ovocný čaj, rozpustné jen poprašek a cukru tolik, že se ani nerozpouští ^^. Mně je to celkem buřt.
Jen...následky z toho, co si přivodíte si nesete sami. Pokud máte problémy s kofeinem nebo zkrátka nemáte žaludky, radši si udělejte něco normálního. To je asi všechno.



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama